Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza schopnosti jasového analyzátoru LDA - LumiDISP měřit náhradní teplotu chromatičnosti
Vlček, Pavel ; Škoda, Jan (oponent) ; Motyčka, Martin (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá rešerší komerčně dostupných jasových analyzátorů a kamer, které umožňují měření náhradní teploty chromatičnosti. Dále se zabývá výpočty náhradní teploty chromatičnosti dle různých dostupných metod. Jasový analyzátor LDA-LumiDISP vychází ze zrcadlového fotoaparátu. Je zde rozebrán princip jeho činnosti a možné chyby při pořizování snímků. Dále se práce zabývá rozsáhlým testováním jasového analyzátoru LDA-LumiDISP, který je určen primárně pro měření jasů v dané scéně, ale lze ho využít i pro měření náhradní teploty chromatičnosti. Přístroj je testován z hlediska měření teploty chromatičnosti v laboratorních a terénních podmínkách. Cílem diplomové práce je výpočet chyb měření pro určité světelné zdroje a optimalizace měřícího algoritmu pro jejich snížení.
Analýza schopnosti jasového analyzátoru LDA - LumiDISP měřit náhradní teplotu chromatičnosti
Vlček, Pavel ; Škoda, Jan (oponent) ; Motyčka, Martin (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá rešerší komerčně dostupných jasových analyzátorů a kamer, které umožňují měření náhradní teploty chromatičnosti. Dále se zabývá výpočty náhradní teploty chromatičnosti dle různých dostupných metod. Jasový analyzátor LDA-LumiDISP vychází ze zrcadlového fotoaparátu. Je zde rozebrán princip jeho činnosti a možné chyby při pořizování snímků. Dále se práce zabývá rozsáhlým testováním jasového analyzátoru LDA-LumiDISP, který je určen primárně pro měření jasů v dané scéně, ale lze ho využít i pro měření náhradní teploty chromatičnosti. Přístroj je testován z hlediska měření teploty chromatičnosti v laboratorních a terénních podmínkách. Cílem diplomové práce je výpočet chyb měření pro určité světelné zdroje a optimalizace měřícího algoritmu pro jejich snížení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.